Selecteer een pagina

Mijn ervaring 

 

Sinds 1983 werk ik in de zorg, begonnen als persoonlijk begeleider en doorgegroeid via teamcoördinator naar een leidinggevende functie. Op verschillende werkplekken en in diverse omgevingen heb ik gewerkt en werkervaring op kunnen doen. Hieronder zal ik een aantal van mijn ervaringen en verhalen met jullie delen. Het zijn er teveel om allemaal te benoemen, daarom heb ik een selectie gemaakt, die mogelijk herkenbaar of interessant kunnen zijn. Ik maak gebruik van mijn ervaring daar waar het kan, daar waar het zinvol is en daar waar het mogelijk is.

Zelfsturing is ingewikkeld.

In een van de organisaties waarin ik werkzaam ben geweest stond bij de teamcoaching de zelfsturing centraal. Hier heb ik een bijdrage mogen leveren aan het programma voor het werken aan zelfsturing voor teams in het kader van een reorganisatie. Als teams moeizaam samenwerken is zelfsturing ingewikkeld. Als de basis niet op orde is komt het proces van zelfsturing moeilijk op gang. Het maken van een teamplan kan dan een katalyserende werking hebben op het proces binnen het team en versterkt daarmee de zelfsturing in het team. Ik vind het fascinerend om te zien hoe zo’n proces verloopt. Ik ben dankbaar dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van de zelfsturing in het team.

Verschil in teams

Op een gegeven moment was ik werkzaam in een organisatie met meerdere teams waar ik vanaf het eerste begin op veel weerstand stuitte. Door te onderzoeken wat de aanleiding was voor de weerstand heb ik veel teamgesprekken gevoerd in de vorm van intervisie. Door hierbij te bouwen aan vertrouwen ontstond er openheid en meer begrip en vertrouwen binnen de teams. Een dergelijk proces vergt veel tijd, maar verdient zich terug. Het resultaat was meer begrip en vertrouwen en daardoor meer efficiëntie.

 Gemist worden

Als teamcoach was ik tijdelijk toegevoegd aan een team. Uiteindelijk was de intentie dat het team verder gaat zonder mij. En dat gebeurt in vrijwel ieder team! Ik vind het altijd weer fijn om te zien en te ervaren dat medewerkers in een team sterker worden en met elkaar in gesprek gaan (in plaats van elkaar in de haren te vliegen). Mijn werk als teamcoach houdt op als medewerkers geleerd hebben situaties te bespreken en samen op te lossen. Iets toevoegen aan de ontwikkeling van de kwaliteit van de beroepsuitoefening zijn voor mij de parels van mijn vak. Elke individu en elk team vraagt iets anders. Hierop inspelen zie ik als een uitdaging.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer informatie?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

Hoe kom je in contact?

w

20 Min Chat

Stuur me een bericht en we maken een afspraak voor een chat.

Afspraak

Wil je liever afspreken (1,5m afstand), dan is dat mogelijk.

Vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend.